Om oss

Jag (Anne-Lie) är uppvuxen med Cocker Spaniel och har alltid varit tokig i djur. Under barndomen var det häst och hund som toppade listan men hemma i Karlskrona hade jag både underlater, kaniner och katter. En del skadade djur fick också sin omvårdnad hos mig. Detta har resulterat i att mina egna barn aldrig behövt önska sig något djur utan de har inskaffats ändå. Hundar, katter, ankor ....listan blir lång och djurintresset håller i sig.


Vi bor i Lucksta som ligger två mil söder om Sundsvall alldeles intill sjön Marmen.
Jag har varit spanielansvarig i SSRK Sundsvall och har även varit med i Springerklubbens styrelse.
Jag jobbar natt och min man är lärare och vår lediga tid tillbringas med att träna och gå långa skogspromenader med hundarna. Våra hundar är där vi är och lever med oss inne i huset som en del i familjen.
Vi har en liten noggrant planerad uppfödning. Vilket gör att vi har gott om tid med både valpar och valpköpare. Varje kull med valpar är mycket speciell hos oss och vi är noga med att följa upp resultatet. Vi har bara en kull om vi själva planerar att behålla något ur den aktuella kombinationen. Varje kull är noggrant planerad både när det gäller hundarna i sig själva, men vi lägger också mycket tid till att studera stamtavlorna i vår avel.
Det är inte bara den aktuella tiken och hanen man avlar på utan även deras föräldrar osv.